Bizi Arayın!
Bizi Arayın!
Havuz ekipmanları ve aksesuarları oldukça geniş açıda ele alınmaktadır. Yüzlerce farklı ürünün bulunduğu bu grupta; kapalı havuz başta olmak üzere, özel havuz, hazır havuz, zemin üstü havuz, olimpik havuz, genel ticari havuz için farklı farklı aksesuarlar ve ekipmanlar bulunmaktadır.
İnsan hayatının başta spor, ardından dinlenme, sağlık ve eğlence araçlarının başında gelen havuzlar; rastgele inşa edilen yapılar olduğunda sağlığa birçok zararı bulunabilir. Bunun için başta projesi, kullanılacak olan ekipmanların neler olduğu, donanımının nasıl yerleştirileceği ve çalışma şeklinin nasıl olacağı konuları oldukça büyük önem taşımaktadır. Havuz ekipmanları ve aksesuarları yanlış seçildiği ve bunun yanı sıra gerektiği gibi uygulanmadığı takdirde insan sağlığını ciddi derecede etkileyen sonuçlar doğurabilir. Bu sebepten dolayı havuz inşa etmekten daha önemlisi; hangi ekipmanlar ve aksesuarlar ile donatıldığıdır.
Havuz ekipmanlarının; bir havuzun en önemli parçaları olduğunu tekrar etmeye gerek yok. Çünkü ekipman olmadan fonksiyonel bir şekilde çalışması beklenemez. Peki, nedir bu havuz ekipmanları? Oldukça geniş bir kartelada kendini gösteren havuz ekipmanlarının en önemlisi havuz filtreleri olmaktadır. Havuz filtreleri; havuzun içerisine dökülen başta ölü deri, ardından saç, toz gibi yabancı cisimleri çekerek, havuzun daima sağlıklı ve temiz kalmasını sağlayan, bir yönden suyu temizleyen ekipmanlardır.
Havuz ekipmanları arasında olmazsa olmazlar listesinin ilk sırasında yer alan havuz filtrelerinin haricinde; havuz pompaları, temizlik araçları, kimyasallar, vanalar, çekvalfler ve fitings dikkat çekmektedir. Bu ekipmanların her birinin ayrı ayrı görevi bulunmaktadır. Herhangi biri olmadığı takdirde, havuzda bütünlük sağlanamaz ve hem sağlıksal, hem de işleyiş açısından birçok problemi beraberinde getirir.
Kısaca liste bu şekilde kendini göstermektedir. Bu ekipmanlar bir havuzda bulunma zorunluluğu olan ekipmanlardır. Fakat bunların bulunması da; bir havuzu sağlığa zararsız yapma noktasında yetersizdir. Tüm bu ekipmanların malzemelerinin kaliteli olması gerekmektedir. Aksi takdirde, fayda beklenirken, dönülmesi zor zararlar meydana getirebilirler.
Havuz ekipmanları ve aksesuarları konusunda araştırılan bir diğer nokta da; bu ekipmanların ne işe yaradığı olarak dikkat çekmektedir. Hazırladığımız detaylı Havuz ekipmanları listesi ile birlikte ne işe yaradığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz:
Havuz filtreleri bilindiği üzere suyu temizlemekle görevli sistemlerdir. Katı cisimleri toplamalarının yanı sıra; saç, ölü deri, toz gibi suyu kirleten yabancı maddeleri de ortadan kaldırma konusunda görev alırlar. Pompalar ise; adından da anlaşılacağı üzere su pompalamakla yükümlü ekipmanlardır. Havuz yapımında doğru pompa seçimi için pompa basma yüksekliği, debisi, sistemin basma yüksekliği önem arz etmektedir. Havuz ekipmanları ve aksesuarları listesinin en önemli 2 parçasıdır.
Havuza çekilecek olan elektrik sistemiyle aydınlatma devreleri; suyun bulunduğu bir alan için maksimum seviyede önem arz etmektedir. Bu sebepten dolayı pompaların ve filtrelerin doğru çalışabilmesi, akşam saatlerinde kullanılabilmesi ve güzel görüntü elde edilebilmesi için bu sistemlerin oldukça hassas bir şekilde kurulmaları gerekir. Çünkü yapılacak en ufak hata; iletkenlik seviyesi son derece yüksek olan suya elektrik gelmesine sebebiyet verebilir. Havuz ekipmanları ve aksesuarları listesinde kritik ekipman ise bu olarak dikkat çekmektedir.
Bir havuzun olmazsa olmaz ekipmanlarından bir diğeri de Dozlama ve Otomasyon sistemleri olmaktadır. Havuz ekipmanları ve aksesuarları listesinde yer verdiğimiz bu sistemler; su kalitesinin izlenebilmesi için gereklidir. Yüksek kaliteli sensörler ile otomasyonlar; birçok farklı özelliğe sahip olabilir. Bu, havuzun ihtiyacına göre tespit edilip uygulanmalıdır. Dozlama ve otomasyon sistemleri şu şekilde sıralanmaktadır:
Havuz temizliği; başta insan sağlığı olmak üzere birçok noktada mecburidir. Bir havuzun kullanma sıklığına bağlı olarak günlük, haftalık, aylık şeklinde rutin temizleme periyotları ile temizlenmesi ve 3 aylık, 6 aylık gibi periyotlarla bakıma girmesi gerekir. Aksi takdirde önüne geçilmesi güç sorunlar meydana gelebilir. Havuz ekipmanları ve aksesuarları arasında yer alan temizleme ve bakım araçları onlarca farklı marka tarafından üretilmektedir. ÇAĞDAŞ HAVUZCULUK Marmaris olarak inşa edilen havuzu temizleme noktasında bir problem yaratmayacak, büyüklüğe, istenilen verime ve sunulan bütçeye göre en kaliteli temizleme ve bakım araçları ile müşterilerimize yardımcı oluyoruz.
İnşa edilen havuzun kenar ve dışı için de bir takım gerekli ekipmanlar bulunmaktadır. Havuz ekipmanları ve aksesuarları listesinde diğer parçalardan sonra gelen bu ekipmanlar da yine olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Kenar bölümünde yer verilecek olan; su tahliyesinin gerçekleşmesi için kanallar gerekmektedir. Dış bölgesinde ise su tahliyesinin yanı sıra hem kişilerin rahat hareket edebilmesi için uygun zemin, hem de elektrik tesisatının korunup, gizlenebilmesi için uygun malzemeler tercih edilmelidir.
Havuzların temiz kalabilmesi, suyun insan derisine uzun süre teması esnasında herhangi bir zarar meydana gelmemesi, mikroorganizmalar için uygun yaşam alanının oluşmaması ve yutulduğu takdirde sağlığa zarar vermemesi için bir takım kimyasallar kullanılmaktadır. Bu kimyasallardan en sık bilinenleri pH dengeleyici sıvılar ve Klor olmaktadır. Bu iki kimyasal bir havuz için yeterli olurken; toz taşınımının fazla olduğu coğrafyalarda filtrelere yardımcı olabilecek; tozları ve diğer yabancı maddeleri insan sağlığına zarar vermeden daha küçük parçalar haline getirecek kimyasallar kullanılmaktadır. Havuz ekipmanları ve aksesuarları listesinde yer alan bu kimyasallar; günümüzde yine diğer ekipmanlarda olduğu gibi yüzlerce farklı markayla satılmaktadır. ÇAĞDAŞ HAVUZCULUK Marmaris, bu konuda da en kaliteli ürünü müşterilerine sunmayı ilke edinmiştir.
Havuz ekipmanları ve aksesuarları listesinde yer alan bir diğer ekipman ise Klor ve pH seviyesi ölçüm cihazları olarak dikkat çekmektedir. Klor ve pH seviyesi ölçüm cihazları sayesinde; suyun pH seviyesi dengede tutularak; insan sağlığına zararsız olan bir miktara getirilmelidir. Günümüzde bir havuzun pH seviyesi 7,0 ila 7,6 aralığında olmalıdır. 7,0 nötr olarak kabul edilirken; 7,0’dan büyük olan her değer bazik değer ifade etmektedir. Klor seviyesi ise kapalı havuzlar için 1,00 – 1,50 ppm; açık havuzlar için ise 1,00 – 3,000 ppm olarak kabul edilmektedir. Bu seviyelerin altı / üstü seviyeler insan sağlığına ciddi zararlar verebilir.
Havuz ekipmanları ve aksesuarları listesi bu şekilde sıralanmaktadır. Havuz ekipmanları sadece bunlarla sınırlı olmayıp, yüzlerce farklı türde kendini göstermektedir. Fakat en sık tercih edilen ve olmazsa olmaz havuz ekipmanları bu şekildedir.
Marmaris Havuz Aksesurları olarak ise; günümüzde pek çok yapay ve doğal aksesuar bulunmakta olup; en sık tercih edilen aksesuarlar seramiklere uygulanan işlemeler, havuz kenarında yürümek için tercih edilen silikonlar, şezlong ve bekleme alanı için özel şemsiyeler olarak dikkat çekmektedir.